Maskerad och förfest hos Emelie & Alex!

TEAM ROCKET! AWSOME!

Jag är som jag är när jag inte blev som jag skulle.

Tårar är rena och våta, tårar är nåt som man inte kan förlåta.

Men tårar kan också bota smärta, även de tårar som bor i ditt hjärta.

 

 


 

Den som älskat kan ej glömma, den som glömt ej älskat har.

Den som älskade men glömde, visste ej vad kärlek var.

 


 

Blir du älskad, älska tillbaka.

Blir du sårad, såra ej igen.

Blir du glömd, låt så vara, säkert finner du en bättre vän.

 


 

Färga håret som gravid!

Jag är verkligen i stort behov av att färga håret och jag har lite smått panik för det finns inga säkra källor om det är farligt eller inte! Jag har kikat på lite sidor och jag fick fram detta:
Det har under en lång tid cirkularat rykten att det skulle vara farligt för fostret att färga håret medan under graviditeten, så vi bestämde oss för att undersöka om så är fallet. En sökning i den vetenskapliga litteraturen (1-3) ger att i de flesta fall finns inga påvisbara kopplingar mellan negativa konsekvenser för fostret (t.ex. för tidig förlossning, cancer, låg födelsevikt) och användande av hårfärgningsprodukter. Vid enstaka eller fåtal användningstillfällen så finns det ingen eller liten risk att de farliga ämnena tas upp till sådan mängd att de kan påverka fostret.

 

Dock rekommenderas man undvika användning om man har sår eller skador i hårbotten, samt sådan användning att brännsår eller skada uppkommer. Vidare bör personer som arbeter med hårfärger professionellt använda handskar och se till att lokalerna är väl ventilerade.

 

Vanligt förekommande kemikalier i hårfärger är: fenylendiamin3-aminofenolresorcinol, toluene-2,5-diaminesulphate (förekommer också i s.k. hennatatueringar), natriumsulfit, oleic acid, natriumhydroxid, ammoniumhydroxid, propylenglykol, och isopropylalkohol.

 

Tidigare användes ämnen som var påvisat starkt cancerogena (orsakar cancer) i hårfärgningsprodukter, med dessa har under senare år fasats ut (1). Detta kan vara en källa till de vanligt förekommande ryktena om att man inte ska färga håret när man är gravid.

 

Det skall dock påpekas att fenylendiamin, vilken fortfarande används, är en mutagen i kategori 3, så en viss försiktighet skadar ju inte.

 

Referenser

1. Chua-Gocheco, A., P. Bozzo, et al. (2008). "Safety of hair products during pregnancy: Personal use and occupational exposure." Canadian Family Physician 54(10): 1386-1388.

2. Holly, E. A., P. M. Bracci, et al. (2002). "West coast study of childhood brain tumours and maternal use of hair-colouring products." Paediatric and Perinatal Epidemiology 16(3): 226-235.

3. McCall, E. E., A. F. Olshan, et al. (2005). "Maternal hair dye use and risk of neuroblastoma in offspring." Cancer Causes and Control 16(6): 743-748

 


 

Det är alltså viktigt att påpeka att det INTE är farligt men man ska vara försiktig om man har sår i hårbotten eller är jättetorr i hårbotten! Detta lider jag inte av som tur är men jag tror att jag ska be en kompis att hjälpa mig i alla fall! Känner att jag inte bör göra det själv! Ska ju ändå gå ett snäpp ljusare liksom! Vill ju få det fint :)

Hittade även en superbra blogg om just hår som jag kommer att behålla här!

13+3

Graviditetsvecka 13

Nu gäller det tillväxt både för barnet och din mage (livmodern). Fortfarande är det inte svårt att dölja din graviditet om du så önskar. Vid uppnådda 20 graviditetsveckor - mitt i graviditeten - syns graviditeten synligt på de allra flesta. På mig syns det.


Tips nu är regelbunden träning då konditionen och pulsen är förändrade. Det är viktigt att hålla sig i form till förlossningen! Mycket fibrer är bra att äta nu samt frukt och mellanmål. Lite men ofta gäller fortfarande angående målen på dagen. Dricka mycket vatten som jag för övrigt är jättesämst på! Smakar ju ingenting? :)

Det är olika när man kommer på sitt första barnmorskebesök - om du inte redan varit på ett sådant kommer det att ske nu i början på andra trimestern. Ju senare besöket blir desto lättare blir det för barnmorskan att hitta fosterljud. Numer gör man det med en liten apparat som omvandlar hjärtats rörelser till ljud i en liten högtalare som även du och pappan kan höra, Doppler-ultraljud.

Livmodern är drygt knytnävsstor och når en liten bit över blygdbenet. Är du smal kan du kanske känna livmodern nu. Ligg på rygg med en ordentlig kudde under huvudet och slappna av bukmusklerna. För fingrarna fram och tillbaka ovan blygdbenet men tryck inte för hårt - du kan känna livmoderns rundade topp.

Många upplever nu att de går in i en lugnare period. Du har accepterat graviditeten, och perioden med den största missfallsrisken har passerat.

Försök att i möjligaste mån inrätta ditt liv för att minska oro och stress så mycket det går. Fysiskt arbete påverkar inte en normal graviditet negativt men mammas stresshormoner kan påverka barnet. Dock finns det inget som säger att barnet kan bli missbildat eller allvarligt sjukt på grund av mammans oro.


I vecka 13 är kroppslängden omkring 10 cm (huvud/stjärt).

 

Barnet Teckning: Lars Grennert

 

Angivna värden för fostertillväxten grundar sig på svenska ultraljudsmätningar av över 650 gravida kvinnor vars graviditetslängd fastställdes i tidig graviditet.

Fostrets vikt bygger på mätning av fosterskallens diameter (BPD) och fosterbukens diameter (AD). Tillväxten enligt detta material är accepterad i hela landet och finns på den "snurra" som alla Sveriges barnmorskor använder.

Första trimestern är slut och alla vävnader och organ är anlagda. Nu i andra trimestern är det tillväxtspurt och mognad av barnets organ och funktioner som gäller. Andra trimestern varar till och med 28:e graviditetsveckan. Tillväxt-takten är mycket hög men avtar efterhand från vecka 22.

Armarna är långa i förhållande till benen. Fingernaglarna börjar växa. Fostret kan röra på fingrarna, och handen kan slutas vid beröring. Fostret lyfter handen mot ansiktet. Gäspar och sträcker på hela kroppen, kan snurra runt och kan reagera på mammas lägesförändringar.


Livet känns lite lättare nu, graviditeten är ett faktum och en ny tid med ett nytt liv har börjat på riktigt. Risken för missfall har minskat.

Njut av er graviditet och gå ut på promenader. Många kvinnor tappar lusten för sex i början av graviditeten, men nu börjar den återvända.

Håret som såg risigt ut för någon vecka sedan börjar återfå sin glans. Överraska din kvinna med att ge ett "hårfrissepaket", men hon bör inte färga håret.

Jag frågade min barnmorska om det var farligt att färga håret men hon sa att det var det inte. Dock på frissörsalonger så gör de det inte på gravida för att de vet inte om det är en myt eller ej. Jag vet inte men jag tror inte det är så bra att bleka för mycket liksom så jag antar att jag får lov att vara mörkårig denna sommar :( Vill inte skada fostret så klart och det är det inte värt. Det är upp till var och en sa hon. Jag kommer att ta en färgburk och färga utväxten bara, man kan ju inte se ut hur som helst! :) Men det är lite myt över detta! Blekningsmedel skall man nog passa sig för dock!

Kontroller och undersökningar

På en del håll erbjuds man nu ett andra barnmorskebesök. Ett eventuellt NUPP-ultraljud görs mellan graviditetsvecka 11-14, ett moderkaksprov efter 11 fullgångna veckor och ett fostervattenprov från 15 fullgångna veckor.

Vad det gäller moderkaksprov så är jag lite osäker på vad det är men det är inte i alla fall detta görs eller? 
Vi har i alla fall gjort KUB-testet och det visade LÅG SANNOLIKHET att barnet hade Down Syndrom eller några andra kromosomfel. Det är inte så mycket prover som man tror men det är mycket för en person som sällan är hos läkaren dock. Det är många av dessa prover som inte är nödvändiga när man gjort ultraljud samt blodprover. Det går att uteslua saker och ting liksom!

Ny design till Cassandra!

Så här blev slutresultatet av Cassandras blogg! Hon har dock inte bloggat på ett tag dock. Personliga skäl!
Nåväl! Så här blev det i alla fall!

Ett gott skratt förlänger livet!

Något man verkligen kan fundera över! Hur i alsindar får man på sig västen???

Önskeklänningar i sommar från Nelly!

Dessa klänningar, tunikor samt tröjor anser jag är bra att ha i sommar som gravid!
Tror att det skulle vara så himla vackert att ha dessa då!
Vitt är ett måste nästan nära man är gravid enligt mig för denna färg får dig att känna dig fräsch!
:thumbup: = Skala 1-5 hur mycket jag gillar dem!
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:



:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:



:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:



:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:



:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:



:thumbup: :thumbup: :thumbup:



:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:



:thumbup: :thumbup: :thumbup:



:thumbup: :thumbup:



:thumbup: :thumbup: :thumbup:



:thumbup: :thumbup:



:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:



:thumbup: (Kanske inte så fint när man har stora magen som tittar fram!)

Intervju på universeum i morgon!

Häromdagen ringde Universeum till mig vilket var riktigt roligt! Jag vill så himla gärna ha detta jobb men  det är otroligt viktigt att INTE säga att jag är gravid. Det är något som de kommer att märka sen men det är ingenting som kommer att påverka mig som arbetande där! Jag vill verkligen jättegärna jobba där i sommar! Så länge de inte matar mig till hajarna så är jag nöjd! Lite nervös är jag men det blir en snabbvisit i Göteborg så får vi verkligen hoppas att de vill ha mig!
Wish me luck!

En trevlig helg med familjen Johansson!

Tjusiga Annika! Snyggast i Aula Magna! ;)
TOKFIOR! :thumbup:
Pertti jättefokuserad och min fina Simon men akta blicken på Simon! :O Kan vara farlig!
Vi har verkligen haft en kanonhelg med er och ni är så trevliga och snälla! 
Denna helg innehöll en härlig tacokväll händiga Perrti lagade vår soffa! YAY! Stort tack för det! Ingenting Pertti inte fixat hittills måste jag säga! Impressive! :)
Sen var det tvspel med grabbarna och satt ute i solen med hundarna. 

Värt att nämna var att vår kära granne kom och pratade med oss och hon hade jättetjusiga gummistövlar på sig! Dock har vi en knasig hund vid namn Ville som går raka vägen fram till henne och lyfter på benet och kissar på dem! Greta är lite äldre så hon märkte ingenting och vi kände att gummistövlar är ju till för att tåla väta. Sen vilken form de kommer i spelar nog ingen roll! Simon valde i alla fall att låta Ville kissa klart för annars skulle det blviit mer pinsamt tyckte han! Jag höll inte med men så blev det i alla fall! Greta är en underbar granne så vi skonade henne från denna detalj av våran lilla diskussion.
Efter lite stek i solen var det dags för en härlig ceremoni på universitetet i Aula Magna och vi var superstolta över Daniel så klart! Efteråt såg vi match hemma hos oss. Vinst år Man. Utd. Inget mer att säga om det när Berbatov gjorde målet. Jag och Simon tog dock en lång promenad då jag mådde lite illa och ville bli lite piggare så efter det blev det restaurang Nya Peking. Jättegod Kina mat med efterrätt osv! MUMMA!
Det var allt från denna helg! Fler bilder har Annika och Pertti som kanske kan skicka till oss som vi kan lägga upp här! Nu hoppas vi att det kommer fortsätta lika bra med allt! För oss allesammans!
KRAMAR till familjen Johansson!

ÄNTLIGEN!

Nu har jag/vi passerat vecka 12 och det känns helt underbart! Det bästa av allt var att vi var på ultraljud i fredags! Jag var så hiiimla nervös men när vi kom dit 7.30 på morgonen så blev vi inkallade till ett jättemysigt mörkt rum med tända ljus och härlig tillvaro. Jag hade förväntat mig en sjuksäng och en farlig sjuksköterska i klass med Hitler. Men nej då! Där högg jag i sten! ;)
Väl när vi låg där berättade hon att hon inte sade något först utan att hon skulle titta på skärmen själv först så att allt var okej. Sen säger hon att hon fått en fin start på dagen och helt plötsligt kommer vår lilla bebis upp på skärmen! jag blev helt i från mig och Simon likaså! Vi låg och tittade medan hon tog massor av prover och mätte hit och dit. Hon var superbra och jag var så himla glad verkligen! Lilla hjärtat tickade fort som en liten blinkande stjärna och sedan låg han eller hon och vände på sig fram och tillbaka. Fötterna i taket och det var rimligt med plats där inne! Vi såg verkligen allt och det var så vackert!
Här kommer lite bilder från ultraljudet och på vår bebis!
Här har vi vår lilla bebis som är hela 6.5 cm från huvud till stjärt! :)
Så här liten kan man säga att hon/han är nu!
Väl hemma möttes vi av en trött examenskille! Daniel har nämligen nyss tagit en masterexamen och vi var på hans ceremoni igår! Det var verkligen en upplevelse och man kan inte vara annat än riktigt stolt! Hela 5 års slit på Karlstads universitet har resulterat sig i en riktigt bra och klar utbildning som vi verkligen hoppas kommer leda till ett välbetalt jobb som han verkligen trivs med och vill göra! Kommer bli kanon!
:thumbup:

Åh! Bular!

Ja då kan man säga så att det bästa med Simon är hans härliga impulser som han får för sig. De blåser liv i mig lite och jag är alltid skeptisk i början men sedan är det absolut värt att gå med på!

Exempelvis: En morgon när vi vaknade hemma hos mig när vi precis hade träffats i någon vecka eller två. Det spöregnade så härligt ute precis som vi älskar. Simon frågar mig: Rebecca! Ska vi ta en promenad i regnet sen? Till campus? Jag kände shit, det regnar mycket och det är 1,2 mil till campus men med Simon blir det bra! Mitt svar blev självklart JA och vi traskade och blev plaskblöta. Vi gick och pratade och skrattade hela vägen och detta var inget problem. Det kom till och med ett gäng grabbar och flöt på madrasser i den strömma älven så kunde de bada kunde vi knalla på. Väl framme på campus tog vi en varm dusch och beställde sedan pizza och såg på film! Helt underbart var det och detta är ett av våra underbara minnen! Ett av många!

Nåväl.. tillbala till Simons impuls! Denna gång: Baka bullar klockan 23:00 (OBS! På kvällen alltså) :O

Resultat:



Lite besök!

Då var det en härlig dag med vår i luften och vi fick besök av Alexander och Emelie. Alexander går i Simons historia klass och de spenderar mycket tid på plugg och xbox tillsammans. De kan sitta i timmar vare sig det är RISK eller Call of Duty. Jag och Emelie dock är de besvärade flickvännerna som lider av fruktansvärd huvudvärk och tidsbrist med våra grabbar så vi väljer att umgås med varandra istället och rent ut sagt struntar i dem! ;) Ja man kan ju inte sitta och se på liksom? Fast Dead Space 2 som är ett skräckspel är väldigt roligt dock, som att se på skräckfilm konstant. det är nog värre att spela dock. Panikvarning och man ska vara tålig så jag skulle aldrig få för mig att ta i kontrollen om det gäller det,  idag dock spelade jag och Simon NHL11. Och vet ni vad??? Simon är "snäll" mot mig i spelet! Då är det ju helt värdelöst att spela??? Jag vann första matchen och helt själv tyckte jag men nej då! Då är han där och är snäll mot mig så att jag vinner? Grrrr! (Simon erkänner dock inte detta, det kommer) :D

Nåväl! Här kommer en liten härlig sommarbild från vår dag!



Jag, söta Emelie och Alexander! Fotograf: Simon Johansson :love:

Min Simon <3

Jag tänkte att jag skulle skriva lite om min Simon! Allt i alla liksom! Detta kan ta tid verkligen men jag känner att jag verkligen på ett sätt vill visa honom hur mycket jag verkligen älskar honom! Han är min klippa verkligen.

Nåväl! Var börjar man med denna lilla lustigkurre!



När jag träffade Simon så var det en vårig - mer sommaraktig dag! Shorts kunde bäras och vi skulle spela cup med karlstad universitet. En vän till mig vid namn Mattias hade tjatat otroligt länge att jag och min vän Frida skulle vara med men hon kunde inte vara med så jag åkte själv från Storfors med min mamma och lillebror som skulle släppa av mig vid klasmossen på kronoparken. Jag kom precis 5 minuter innan vi skulle börja första matchen och Mattias hade spel verkligen då jag var den enda tjejen som kunde vara på plan. 1 tjej på plan var obligatoriskt men som tur var kom en tjej till sen vid namn Malin så jag slapp att spela full tid varje match. Vi värmde upp inför första matchen och jag kände igen Simon från facebook. Jag hade inte tittat så noga men jag minns att han hade gillat en bild på mig. Om jag minns rätt så var det denna.

Jag blev självklart glad för han och jag hade inte haft någon kontakt innan direkt så jag blev förvånad men glad! Simon kom och presenterade sig när vi värmde upp väldigt artigt:
"Hej! Jag tror inte du vet vem jag är men jag vet vem du är. Mitt namn är Simon Johansson" jag svarade så artigt jag kunde men jag blev väldigt nervös. "Hej! Joo vi är vänner på facebok tror jag! Rebecca" och så skakade vi hadn samtidigt som vi joggade bredvid varandra.

Vi spelade sedan och matcherna gick bra. under dagen började regna och jag ville ge Simon sin tröja som låg på gräset. Simon erbjöd mig det för att inte frysa. Trots att jag hade en på mig redan. Jag insisterade men hade den på mig ett litet tag. Minns att den doftade av hans parfym vilket jag alltid kommer minnas. Vi hade likadana shorts på oss, sådana man får/snor på provträningar och det jag gav han en komplimang för shortsen men han märkte inte att vi hade likadana så han tackade så mycket och trodde säkert att jag var helknäpp! Jag sa sedan att han hade likadana och då skrattade vi bara! Det var väldigt spänt och vi hittade på knasiga anledningar bara för att få prata med varandra. Jag längtar aldrig tillbaka till den dagen, för varje dag med Simon är mer minnesvärd än denna till och med. Alla omkring Simon får känna hans omtänksamhet, han härliga kommentarer och tankar och hans otroligt fina personligthet och utsida lika så.
Varje gång i sommar när jag var i Göteborg var jag ändå ledsen för att jag visste att jag skulle vid helgens slut åka hem igen och inte ha honom nära. Han gör mig hel.



Simon är:
Omtänksam, fin, artig, trevlig, genomsnäll, intelligent, rolig som få, sportig, lätt att prata med, förstående, sympatiskt, empatiskt, glädjespridande, hittar alltid en lösning för det mesta, gör allt för att kunna ställa upp, har ambitioner, realistisk, pålitlig och mycket därtill.. Min underbara pojkvän som är pappa till barnet jag har i magen som växer för varje dag som går.

Varje sekund Simon inte är hos mig saknar jag honom otroligt mycket och känner mig inte hel ens. Jag hatar att somna utan Simon, det innebär en natt av mardrömmar och tung huvudvärk på morgonen. Så var det hela sommaren och aldrig när jag var hos Simon i Göteborg. Jag hatar att inte äta med Simon och kunna fråga hur hans dag har varit för att jag verkligen bryr mig och vill veta då jag tänker på honom här hemma.

Att vara gravid med Simon är allt för mig och bebisen verkligen. Jag vet att vi kommer vara en familj för alltid och jag vet att vårat barn kommer vara en avbild av oss och vår personlighet. Jag är vädlgit nojig om graviditeten med tanke på att jag absolut under inga omständigheter vill förlora detta. Jag ser en framtid utan dess like och sedan jag var liten har jag alltid velat ha ett barn så klart. Jag har aldrig haft en tanke på att skaffa barn förrän jag träffade Simon. När jag träffade honom så var mina tankar att han är allt jag någonsin önskat mig men han är på tok för bra för mig. Dessa tankar lever jag med kan jag säga då Simon aldrig slutar att förvåna mig. Jag är helt tokig i honom och han är väldigt fin. Hans personlighet utstrålar via hans yttre som man utan tvekan för är knäpp om man inte faller för. Jag älskar allt med min Simon och jag sitter nu hemma och saknar honom så otroligt mycket. Han är en del av mig och bebisen.

Nästa vecka är det dags för ultraljud på fredagen 18/3. Jag kommer då vara i vecka 13 ungefär. nu är jag i vecka 11 men på lördag 12. Skönt verkligen och jag pratade med Carin igår och hon sa att mina prover såg bra ut och inga konstigheter.

Just nu sitter jag och håller mig på magen och längtar efter Simon som inte kommer förrän om 7 timmar till mig. Usch! Jobbigt lång tid verkligen och jag önskar jag kunde åka skidor med honom nu och då åker jag inte ens skidor. Snart blir det promenad in till stan och sedan hem och baka bullar.

Min underbara Simon gav mig en sommar jag aldrig haft, kärlek jag aldrig vågat föreställa mig och minnen som lever kvar i mig som jag stolt skall berätta om för vår son Gabriel eller dotter Isolde.
Jag är stolt och lycklig över att ha Simon Emanuel Johansson i mitt liv. Jag ösnkar inget annat!

Jag älskar dig verkligen av hela mitt hjärta och jag kommer alltid att vara hos dig! Vad du än gör, säger eller tänker. Jag älskar dig <3

Bloggerskan Lily!

Linda Blom

Jag satt inne på Kenzas blogg och började fundera lite om vilken min favoritblogg är! Detta kan vara väldigt svårt. Kenza kan jag säga att jag till en början verkligen gillade för det kändes trots att hon var modell och höll på med lite mer exklusiva aktiviteter än vanligt men hon kändes ändå som en vanlig person. Sen minns jag att jag tappade respekten lite för henne när hon en dag hade varit och shoppat och köpte 2 Ted baker linnen bara för att hon inte visste vilken färg hon ville ha och de kostade kanske 1000 spänn styck! Det känns verkligen urlöjligt men sure! har man cashen så har man men jag blev verkligen frustrerad när man själv har studiemedel liksom som inkomst och hon tjänar på att hon shoppar och bedriver bloggen! No offense kenza!
Med Linda har jag aldrig haft detta problemet! Hon shoppar Converse och på nelly. Bra saker! Men hon skriver inte ut det på ett galet sätt! Hon har en conversesamling utan dess like och jag minns när hon kanske bara hade ett par vita och sedan gräddvita! Hon har inte köpt onödigt dyra kläder bara för att och gör det inte på ett konstigt sätt i bloggen.

Vad jag gillar med Linda:
Linda är en otroligt jordnära tjej som har många bra egenskaper. Hon är en trogen pålitlig fästmö, det är jag hundra procent säker på och hon värderar sin familj väldigt högt vilket hon även framhäver i bloggen! Hennes bror och hon är för övrigt väldigt lika tycker jag! Hon tog inte med sin bror i bloggen förrän han verkligen ville det och jag tycker det var väldigt respektfullt. Detta gillar jag med Linda då familjelivet är en stor del av alla våra liv! Hon uppskattar det om någon! Alla söta kort på kusiner och syskon och bebisbilder hon lägger ut är såå söta!

Linda är en väldigt ambitiös och stark tjej.
Hur kan man märka det? Busenkelt! Bra utbildning, bra driven blogg och inte nog med det! Hon jobbar!! Hon känner att hon inte endast livnär sig på bloggen utan att hon faktiskt har ett TILL jobb! Ett som en annan också kunde ha kanske! Det tycker jag känns bra, min sambo köper sitt vax på affären där Linda jobbar och vi har träffat på henne några gånger och hon är vääldigt duktig på vad hon gör. Hon tar väl hand om kunderna och vet mycket väl vad hon snackar om. Hårprodukter vet vi alla att det kan hon med!
Nu är även FORMELI något som man besöka som faktiskt är Lindas allra egna företag! Grymt impressive! Man ser även på dessa produkter att de är av "Linda - style"! Hon har även en hel del med bloggdesign att göra vilket hon är grymt duktig på!

Linda är ansvarfull.
Också enkelt att se med tanke på hur hon kombinerar blogg, jobb, fästmö tillsammans med 2 urgoa chihuahuor. Polly och Tyra. Hon skaffade även sig ett körkort för ett tag sen! Verkligen bra gjort! Jag undrar men Linda kan absolut behöva en riktig Linda-dag! Hon gör så mycket för andra och hon har fötjänat allt hon har i livet!

Jag känner Linda hyfsat och hon träffade Ville som valp! Hon gjorde även en tjusig bloggdesign till mig en gång. Jag kan säga att hon är absolut min inspirationskälla! I bloggdesign och hon tillsammans med hennes bra uppfostran av Polly & Tyra som uppmuntrade mig att skaffa lilla Ville och nu har vi Ville OCH Bella. Hon uppmuntrade även mig till att börja med bloggdesign!

LILYS BLOGG RECIEVE:

 

5/5 stars!

Dessa bilder är tagna av Linda i Storfors hemma hos henne och J. Ville var en liten valp och hon tog verkligen mian 2 favoritkort på Ville ever! Så söt!

Lily är en sällsynt fin tjej som inte växer på träd! Hon är speciell enligt mig!
En riktig bloggerska. (ogillar ordet bloggerska men hon bloggar så antar det rätt ord.)
Jag är dock ingen bloggerska! Jag är en person som skriver lite om mitt liv :)

Det börjar alltid smått!

Min första vinst på Svenska Spel! Inte en aning om vad eller varför men Heja MIG! Som sagt. Tur ÄR kul! Skönt att sådant ramlar ner i brevinkastet istället för räkningar. Usch jag tror att jag hatar pengar. Världen är helt besatt och beroende av dem. Allas liv skall hänga på hur mycket pengar man har. Utan pengar mår man inte bra tydligen! Tänk om man kunde betala med uppskattning istället eller så? Jag tror att livet och världen skulle vara en mycket bättre plats utan alla dessa pengar!

Ikväll!


Så här ser det ut inför ikväll! Inte så värst många som tror på Arsenal mot Barcelona vilket är olyckligt men det kan faktiskt hända! Liverpool ägde sönder Manchester United igår och de är ju ändå serieledare! Äsch! Ingenting är omöjligt! Simon är och tränar nu så det blir semla sen till Champions League! Det låter väldigt mysigt enligt mig i alla fall! Vi har städat i lägenheten lite idag så får man ta resten i morgon!
Ha en trevlig kväll och hoppas på dessa matcher. De andra två är ganska säkra! Queens osv!

Somewhere over the rainbow!

EN VÄRLD FÖR ALLA

Röd, brun, vit eller gul
Vacker, lagom eller ful
Glödglöd, jag glöder nej jag brinner
Brinner för att ge färgerna
sin värdighet och glans


Bi, hetro, flata eller gay
Kille, transa eller tjej
Vivi är alla som bor under denna atmosfär
Jorden är allas vårat hem,
det är den som alla oss bär


Blind, lam, döv eller stum
Snäll, smart eller dum
Kinddin kind oavsett vems det är
Känn värmen från mig,
du är välkommen här


Däggdjur, insekt, fågel eller fisk
Sjuk, döende eller frisk
Turtur, i min värld behöver
man inte ha tur, för att få vara fri
Kärlek för alla, en värld för alla
ska det en dag bli

Barnmorskan

Då var det 08:30 i Skåre dags för liten graviditetskoll. Jag är nu i vecka 11 och jag känner att jag är en bit på vägen i alla fall. Dock så ser ni på bilden att det idag blev 1 stick fö mycket!
Yepp! Hon stack först i vänster armen och sedan in i kärlväggen tydligen (vet inte vad det innebär) och hon tyckte "det sprutade lite för dåligt". Skönt ordval där! Sen börjar vi proverna med en trevlig replik som "Sikken tur att man inte behöver göra såhär många prover varje gång du Rebecca". Svar: "heh.. jaajoo......."
En skrattande sambo som tycker det är superskoj att se på medan lilla jag sitter och ber för mitt liv att överleva denna nål... nålar! Det gick bra och inget konstigt. Ena armen gjorde ont så hon bytte.. som sagt stack hon fel :(
Jaja.. sen var det mysigt urinprov. Simon frågade om jag kissade utanför när jag var klar och jag sade stolt att nej det gjorde jag inte. Simon brydde sig inte om det dock så han valde att säga det till en gubbe ändå att jag gjorde det när vi väntade på bussen. Dock hade han inget öra på den sidan ( :O ) Förlåt men det var väl tur det!
Nu ska jag storstäda, träna lite och laga mat! Försöka tvätta mattan också! Den luktar inte trevligt! (Misstänkta = Ville, Bella & Simon)
Blir själv hemma hela dagen. Ska äta semla själv på internationella kvinnodagen! Kommer nog vara lite för trött för Champions League ikväll! Hehe.. an ordinary day I guess :P

Haha!

Haha! Detta är Nanis ben efter en tackling av Carragher (Mötet mellan Liverpool-United 6/3-11)    Bilden ser dock fejkad ut (?)
Nanis ben efter en tackling av Carragher! (Mötet mellan Liverpool-United 6/3-11)
Bilden ser dock lite fejkad ut (?) Oavsett vilket är det hela väldigt kul!
Man får ligga som man bäddar!

Nu drar det igång!

Snön smälter, optimismen ökar, joggingskorna knytes. Ut i den varma kylan.
Visst är det fortfarande väldigt kallt ute, men nu tittar iaf solen fram då och då. Man blir taggad på att ta tag i träningen på riktigt (kanske till och med triggad?) Så idag var jag ute och joggade med min kära vän Ipod. Tillsammans joggade vi till stan och vände tillbaka efter några ärenden.
Detta var förövrigt mitt första inlägg i den riktigt fräscha bloggen (Min Beccilicious är duktig). Min debut känns mycket lovande och Blondinbella och Kissie får i framtiden se upp.
Imorgon är en stor dag.

/ Undertecknat - Simon

London pics

Plz?

Nu har jag äntligen fått ihop ett litet snyltarbrev till Göteborgs universitet åt Simon. Det var mer jobb med detta än jag trodde. Jag ringde Göteborgs universitet och pratade med en studievägledare som var hyper negativ och sade att det inte var så många som fick komma in så men några. Så ringer man sedan till Karlstad som är jättetrevliga och säger att Simon som är så duktig borde verkligen få komma in utan problem. Men som sagt så får man offra lite för att ta och det är verkligen upp till Simon nu om han är redo för det. Till och börja med så kanske inte han kan tillgodoräkna 1 termins AUO kurser. Alltså det allmänna året vilket är otroligt tråkigt men inte heller världens undergång. De sa lite olika på de olika universiteten men antar att vi är så neutrala vi kan bli med tanke på neg-tanten i Göteborg och glad-tanten i Karlstad! Jag har kopierat alla kursplaner och litteraturlistor och skrivit ett brev som sagt. Studievägledaren på Karlstad universitet skulle skicka ett intyg som vi kunde skicka med. Nu är det bara ett personbevis som skall fram på att Simon är Simon!
Innan 15/4 skall det vara inskickat och jag vill baske mig veta vem det är som behandlar ansökan så man kan ringa in till dem och snylta lite mer! Det borde vara lagligt på att få byta alltså. Finns ju massor av saker och incidenter som kan inträffa så att man behöver flytta! Skall man verkligen behöva hoppa av sin utbildning för det? Neheru! Jag skrev även det i ansökan att vi inte såg det som ett alternativ men hoppas bara att de inte tänker att vi får skylla oss själva som blev gravida! :O GRR på dem i så fall!

Uppmärksamma!


I princip ALLA dessa jobb som är et jobb som man knappt kan stå ut med så är lönen bland de sämsta! Sista utvägen eller extrajobb eller vad man nu vill kalla de som men saken är att de lurar dig som medarbetare otroligt mycket! Det finns alltför få som har en så kallad grundlön! Den som är ovan på bilden har det och det är ju bra men det står även sedan provisioslön för att motivera sina säljare men frågan är egentligen hur mycket denna grundlön är på och hur den förhåller sig till lönen. Nästan ALLA dessa jobb betyder att du är tvungen att sälja något av deras varor eller vad de nu säljer för att ens få lön! Det är i alla fall vad arbetsförmedlingen säger till alla som söker att undvika dessa så kallade jobb.
Om det står att de har en fast lön, oftast brukar det vara att jobba obehagliga tider så som kvällar, helger samt långa dagar från 7-17. 32 h/ vecka som den ovan. Dessa jobb skall man i alla fall akta sig för att hamna på. Väldigt sällan är det värt pengarna!

11+1

2 dagar kvar till första ultraljudet!

Tankar? MASSOR! Tror inte ens hälften av dem är normala men who cares? Dessutom så känns det ju sådär när man läser på många ställen om saker som kan gå snett så det känns som att det är mer troligt att det blir något fel än att det går bra. Det sägs att si och så många graviditeter lyckas men då fattar jag inte varför de ska oroa en så himla mycket??? Jag känner mig som den nojigaste personen ever! jag är i alla fall inne i min 12:e vecka vilket känns otroligt skönt! Jag vill verkligen att det ska gå väl! Tänk så känns det bra nu och så kommer man till BVC (Barnavårdscentralen) och så är massa knas?! Men jag borde ju känna om något var knas och då är det baske mig så men jag känner ju massor av olika saker jag inte känner igen hela tiden! Ska man verkligen behöva oroa sig så mycket så tycker jag synd om oss kvinnor!

Igår kände jag lite ont när jag tryckte i sidan! Tänkte då att "Jahopp! Tänk så har jag utomkvedshavandeskap eller kanske till och med äggledarinflammation eller något annat skoj?" HELT SJUKT VILKA IDÉER MAN FÅR! google direkt och growingpeople.se och läsa! Den sidan gör mig lite lugnare oftast så jag kör på min barnmorskas råd! Men jag är självklart nervös inför ultraljudet och alla dessa tester! Men men, en dag i sänder! Det känns dock skönt att få kolla upp så att allt är bra, jag är ju ingen hypokondriker direkt om man säger så, snarare tvärt om! Jag är LIVRÄDD för doktorer. Detta gäller även barnmorskor och gynekologer! Min barnmorska är ändå min gudmor så det känns väldigt bra ändå.

HM! Tänka sig! jag blir ändå lite lugn av att skriva här ändå! :)

... Men jag är fortfarande orolig men hoppas att det kommer bli bra! Saknar redan Göteborg. Det var inte någon snö alls där och så kommer man till Karlstad och har kanske 30-40 cm snö! Men den smälter i alla fall och vägarna är bara. Om 2 veckor så sägs det att snön ska ha försvunnit rättså mycket. Hoppas på det i alla fall.. så kan man sitta ute och sola!

Yeye! Just nu ser vi Liverpool vs Manchester Utd. 2-0 till LIVERPOOL! WOA! Gladpojkvän.com! ;)

Vill tacka min pojkväns härliga familj för en supertrevlig vistelse i Göteborg! Oslagbart och vi inväntar er i Karlstad den 18/3 så då hoppas vi snön är hyffsat borta här!

Ta hand om er allesammans!

Tick Tack!

Klockan är nu 00:26 och vi är fortfarande i Göteborg, Kortedala hos sambons familj! Det är skönt att vara hemifrån faktiskt och hundarna har det bra med grannen. Dock har min mamma blivit sjuk vilket inte är så kul så klart!
Jag har ändå trots London resan och tiden hemifrån mycket tankar i huvudet som rullar runt runt! Så typiskt att man har så svårt att leva i nuet och inte oroa sig för hur framtiden skall se ut! Jag vill verkligen inte oroa mig mer. Jag ORKAR inte oroa mig mer! Jag tänkte att istället för att skriva på familjeliv så skriver jag här vad jag har på hjärtat.

I mitt huvud just nu:
Ultraljud på tisdag och jag är sååå nervös att bebisen inte skall må bra, att han inte ens lever, att det är något fel på mig och att jag är "onormal". Det är klart att man tror att ingen annan känner sig så som jag gör. Ibland kanske jag känner mig superfrisk och sen nästan sjuk!
Symptomen idag är: Illamående till och från, trött, otroligt svullen i magen, spänd, mycket rörlighet i tarmarna, ömma bröst och sköna klassiska hormonsvängningar! :thumbdown:
Nåväl, ultraljudet är jag orolig för, just det med massa koller och man tror att det är något knas där nere! Hur ska det vara??? Ni fattar...

Sommarjobb - jag vill ha jobb nu så att jag kan jobba fram till sommaren men min kära svärmor tycker att vi skall vara i Göteborg under sommaren och Simon jobbar och jag tar det lugnt och kanske säljer bär eller något? Annars bara låter graviditeten flyta på och så! Jag håller nog med om att det kan vara tufft att jobba om jag är långt gången och jag tror att vi kommer att vara i Göteborg i sommar! Hoppas på det!

Flytt till Göteborg? - Saken är den att Simons föräldrar skall flytta till ett otroligt ställe i Frillesås (ej säker på hur det stavas) och bygger sitt egna hus där. En riktig dröm som går i uppfyllelse enligt mig. Jag har insett hur svårt det är att få jobb i Karlstad och anser att med de 3500jobb som finns i Göteborg är det något lättare att få här efter graviditeten. Vi kommer därför att söka idrottslinjen för lärare här i Göteborg och beroende på det så flyttar vi så att vi kan bo här istället! Simon kan även vikariera då när han inte pluggar i skolan men jag kan också vikariera då sen när Simon ska vara pappaledig eller när första året är gånget. Jag längtar efter bebisen och hoppas att han eller hon mår bra där inne! Jag är så orolig för dig...

Ekonomin är ett mysterium som man hela tiden har i huvudet och om jag själv fick vara rik för en stund hade jag köpt huset här i Kortedala som jag verkligen tycker om! Det vore en dröm i uppfyllelse att få bo här med vår 3:e familjemedlem som är kommande!

London var BÄST och jag är otroligt lycklig över den resan! Jag är så tacksam verkligen och det behövdes så otroligt mycket! Så underbart att ha ett till minne med min Simon och sedan kunna se tillbaka på. Dessutom tog vi några fina kort som man kan visa släktingar och säga "Här var vi i London och hade så himla mysigt" Jag har aldrig kunnat säga att jag varit utomlands, förutom Auschwitz som inte var värst "vacation" ;)

Nåväl. I morgon är jag i vecka 11. En vecka till trygghet i hundra procent men jag tar ingenting för givet. På tisdag får vi se hur allt ser ut. Även för min del. Jag är så nervös att jag har för högt blodtryck eller så. Havandeskapsförgiftning och allt det där! Jag har känt på senaste att mitt hjärta slår rättså fort tycker jag! Tänk så är det farligt????? gaaah! alla dessa tankar.

Nåväl.. tack för ikväll! Nu säger jag natti natti! :love:
RSS 2.0