@ work otra vez!

Jag sitter på jobbet igen och tar det lugnt då jag fick en rast på någon kvart kanske :) Idag är det riktigt bra väder i Göteborg så vi har det hyfsat lugnt! Detta härliga väder ska hålla i sig fram tills på fredag och sedan ska det regna i flera dagar efter det. Självklart kan man inte lita så mycket på väderprognoserna men vad mer kan man göra än så? Idag är Simon och svärföräldrarna i Frillesås och går på loppis och auktion, jag jobbar denna vackra dag som sagt!

Mina kollegor är bara för roliga, jag trodde det var Anna och Tina som var beroende av detta betapet men Annika och Rickard är OCKSÅ sådär maniska! Rickard är tydligen bäst på detta (enligt honom själv) :)

jaja, jag själv ska i alla fall betala räkningar idag när jag kommer hem och sedan ska jag se till att ta mig själv ut till havet och sola och bada fötterna! Känner bara att det är något som måste bli av med helgen, annars känns det tungt att jobba 9 timmar i morgon tror jag. 11-20 i morgon ska jag jobba så jag missar AIK vs Elfsborg :( Riktigt viktig match! Så det är bara vinst som gäller! håll inte huvudet för högt nu kära AIK!

Growingpeople.se

Graviditetsvecka 31

Benen känns tunga och trötta, räkna med att behöva vila oftare.

Livmodern når till 3-4 fingrars bredd nedanför nedersta revbenet.

En lyckllig gravid kvinna
Om du väntar tvillingar kan förlossningen börja närma sig. Även om du kan gå tiden ut är det vanligast att tvillingar föds några veckor till en månad före beräknad förlossning. Du behöver inte vara orolig, tvillingar mognar tidigare än ensamma barn i livmodern; de är livsdugliga och brukar vara pigga om de inte föds allt för tidigt. I absolut flertalet fall kan man föda på vanligt sätt - och du ska inte genomgå två förlossningar. Den första tvillingen öppnar förlossningskanalen och nummer två kommer som regel ut utan större problem.

Även kvinnor med ett barn i magen kan nu behöva befrias från sitt arbete - det gäller kvinnor med stressiga och tunga arbeten och arbeten som innebär olämpliga arbetsställningar eller har en ökad skaderisk. I sådana situationer kan man få havandeskapspenning från och med nu, del- eller heltid. Ansök i god tid, handläggningstiden kan vara ganska lång. Det är försäkringskassan som gör bedömningen utifrån en praxis som utarbetats genom åren.

All erfarenhet talar för att det för de flesta gravida kvinnor är värdefullt med lite ro och vila i slutet av graviditeten. Planera därför i god tid för en paus innan barnet kommer.

Det finns möjligheter även för dig som inte kan få havandeskapspenning: Man kan ta ut föräldrapenning redan två månader före beräknad förlossning.


I vecka 31 är medelkroppslängden 42 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 1800 gr. Huvudets omkrets är 29,5 cm. På grund av att hjärnan växer snabbt nu ökar den mer än vanligt i omkrets.

 

Barnets utveckling Teckning: GP/ Lars Grennert

Barnets kropp lagrar fett.

Dina aktiviteter påverkar barnets beteende - ljud från yttervärlden, om du äter, om du ligger eller går - sådana saker påverkar barnets aktivitetsnivå. Läs mer om Fostrets utveckling!


Har ni funderat över var ni vill att barnet ska födas? De flesta blivande föräldrar föredrar den klinik som ligger närmast. En del par vill föda hemma i sin trygga miljö. Viktigt är då att man diskuterar detta i god tid med sin förlossningsavdelning. Det är långt ifrån alla som ställer upp vid en hemförlossning.

 

Jag känner mest av i ryggen efter en dag på jobbet, det är en känsla av att gå mitt itu ungefär om man säger så. Men annars så är det att man är lite extra trött men jag känner mig ovanligt pigg ändå. Inte på morgonen dock! ;)

@ work

Då sitter man på jobbet på universeum och har lite break, det är inte så mycket folk idag och framför allt inte nu på eftermiddagen! För övrigt idag så vet jag inte riktigt vad som hinns med, jag är sugen på att färga mitt hår men jag vet inte riktigt om jag hinner och orkar med det just idag!

Då sitter mina kära kollegor här och spelar något som jag absolut inte förstår mig på, det heter betapet. Jag har fått en känsla av när Tina förklarade (samtidigt som hon spelade) att det är som alfapet fast på internet och på tid. Verkar kul och det är roligt för de är lite smått beroende av det, eller Anna ÄR beroende av det och det får man vara! Hon kommer bli grym på att slänga ihop ord sen när hon kört det några veckor till! :)

Simons träning med Kortedala IF igår tycks ha gått bra, han var så trött på kvällen att ögonen snurrade i skallen på han men det är roligt att prata med honom ändå :love:

Jag jobbar hela helgen, i morgon ska det bli kanonväder så jag jobbar 08:00-14:30 som tur är, då kanske det blir en tur ut till havet eller så! Jag tror bestämt att det är dags att börja ta lite bilder hit till bloggen om graviditetens sista tid och framför allt sen när vi kommer renovera och klicka in lite före och efter bilder. Sen kan man kanske göra fina detaljer allt eftersom! Kanske vore en kul grej!

Min pojkvän är inte förtjust i att vara med på bild så jag tycker det är lite trist (vet att han läser så jag skriver det så kanske han är med på kort sen :) )

Nu ska jag ta över och jobba lite då Cia ska gå hem, sen är det jag, Tina och Anna kvar här! De ska nog spela betapet tror jag, man kanske skulle börja tippa på vem som vinner och ha lite dueller ;)

Vecka 31+0 (32)

Det är ett mysterium hur man räknar detta med veckor men jag vet att jag är i vecka 31 IDAG! Grattis till oss! :) I morgon är det i alla fall inledning av vecka 32 så då lir det nya symptom och lite nya känslor kanske.

Jag måste påpeka att resan hittills inte har varit lätt men det är fortfarande något vi klarat av tillsammans jag och Simon. Jag är otroligt tacksam att jag har den killen alltså, mina hormoner är värre än Balder på Liseberg och han står ut med dem och hjälper mig igenom. Jag har haft min period med mardrömmar som nu har släppt och min noja på den fronten har gått över i längtar till hennes ankomst.

Jag laddar upp mer och mer och känner mig liksom taggad på att komma tillbaka till min kropp och att ha henne utanför kroppen! Jag vet ju att det närmar sig, vecka 32 låter som man är väldigt nära men det är ju ändå 8 veckor kvar och det motsvarar 2 månader så då känner jag mig lite bättre!

Jag kommer troligtvis att kunna slappna av när jag och mina härliga tjejkompisar och Simon och några kompisar till honom har fixat klart med hemmet! Då är jag redo och kan vila sista tiden! Sista tiden kommer att innebära mys med älskling och trevliga "reunions" med vänner som man inte träffat på länge! I hemlighet så skulle det vara roligt med en babyshower men det är mest för att alla andra har sådana :) haha! Men jag är lyckligast om jag har Simon och mina vänner omkring mig bara, en grillkväll kommer garanterat att bli av för att fira att vi är klara med inredningen! Jag saknar mina tjejer!

Simon för övrigt jobbar och sliter på posten, kommer hem och sover och dreglar på mig och sedan myser vi hela kvällarna med hyrda filmer! Jag somnar i hans famn som jag för övrigt älskar och har behov av för att sova bra! :) Min nya craving! Nejdå, han jobbar flitigt verkligen och det är tufft, på universeum rullar det på som vanligt och är verkligen kul! Mina kollegor är riktiga stjärnor och gör att dagarna flyger iväg! Simon har också börjat spela fotboll i Kortedala IF så han är på träning här och nu! Jag hoppas verkligen det går bra för honom, jag saknar honom men han är grym så det kommer gå kanon! Isolde och jag håller tummarna för pappa!

Nåväl... bebisen då! Hon sparkar verkligen jättemycket och det är tufft ibland mot min lilla kropp. Hon petar liksom på mig i revbenen som är populärast! magen kan få riktiga ryck ibland och guppa högt och lågt. Hon är verkligen livlig, känns som det är AIK vs GAIS därinne! Hon är väldigt stor nu och det känns. Hon är 42 cm och väger drygt 2 kg. Sen kan jag meddela att min vikt går upp också just nu, jag måste nog börja tänka på vad jag äter och inte stoppa i mig för mycket så att jag orkar få bort det när hon är ute. Vi har fixat barnvagn, skötväska, spjälsäng, kläder, bärsele, babysitter, babygym och massor med hjälp av vår kära släkt som gett oss i princip nya saker!

Nu är jag väldigt trött och hungrig och vi inväntar Simon som kom NU så nu kilar jag! BYE!
RSS 2.0