10 + 2

Du kan märka att kroppen svullnar lite överallt och det kan påverka olika kroppsfunktioner som du kan uppleva som "onormala". [x]
Väggar och slemhinnor i magsäck och tarmar svullnar, födan passerar långsammare genom matsmältningskanalen och det samlas mer gas i tarmarna. [x]
Magen putar och det är inte ovanligt att du och din omgivning upplever det som om du är längre gången i graviditeten än vad som är fallet. [x] (Mamma tror på tvillingar :thumbdown:
Du kan också känna av att du blir proppmätt alldeles plötsligt, och det beror på att maten stannar dubbelt så länge i magsäcken som i vanliga fall. [x]
Egna noteringar: Hungrig ofta och fortfarande lite illamående!

 

Ät mindre och fler mål mat om dagen, och glöm inte att dricka.


Under vecka 10 ökar längden från hjässa till stjärt i medeltal till 3,6 cm.

 

Vecka 10 Teckning: GP/ Lars Grennert

Ansiktet börjar anta mänskliga drag även om ögonen fortfarande sitter långt ifrån varandra ute på sidorna av skallen. Nästippen syns tydligt liksom munnen. 
Armarna börjar böjas i armbågarna och benen i knävecken. Händerna är lätt kupade och i början av vecka 10 börjar man kunna se på fötterna var tårna ska komma och de syns åtskilda i slutet av veckan. Såväl händerna som fötterna kan mötas. Mot slutet av perioden blir rörelserna mer kraftfulla och fostret kan börja ändra läge. Barnet kan redan nu börja hicka, vilket betyder att diafragmamuskulaturen är tämligen väl utvecklad. Navelsträngen fäster långt ner på buken. 
De vävnader som ska bli skelett börjar omvandlas till brosk och ben. Tarmen börjar bli ihålig som ett rör. De yttre könsorganen är tämligen väl utvecklade, men man kan ännu inte se om det är en pojke eller flicka.Sköldkörteln (tyreoidea) börjar redan i vecka 10 utsöndra ett hormon (tyroxin) som är viktigt för cellernas energiomsättning.

Känseln börjar utvecklas och barnet kan reagera på beröring.Läs mer om fostrets utveckling!


Är det slut med sexlivet nu? För vissa par innebär det ingen större skillnad i sexlivet medan andra kan uppleva den här tiden som påfrestande. Prata med varandra om hur ni känner och vad ni vill. Försök komma fram till en lösning som passar båda.

 

Andra sätt att ha roligt på:

  • Gå på bio
  • Förstagångsföräldrar - åk på sista semestern utan barn (åker till London i morgon! :)
  • Gå på restaurang
  • Fantisera om namn till det väntade barnet
  • Planera ditt liv som förälder

Kontroller och undersökningar

Det första besöket på mödravårdcentralen brukar ske någon gång mellan vecka åtta och tolv. Barnmorskan pratar med er om graviditeten och hur du som blivande mamma mår. Hon informerar också om fosterdiagnostik. Du blir inskriven och får ta olika prover. Om du är frisk och graviditeten är normal anser man på de flesta håll att det inte är nödvändigt med ett läkarbesök - på en del håll får man själv välja.

Mutumbaaa is back?



Det går rykten om att vår kära golden boy är tillbaka i gnaget! Tänk er Bangura och Mutumbaa där uppe??! WOA!
Såhär står det i SVT fotbollskväll.

Mutumba tillbaka i AIK


Publicerad 3 februari 2011 - 14:10 (Bild tagen från google)

Martin Kayongo-Mutumba återvänder till AIK och fotbollsallsvenskan efter ett halvår i ungerska Videoton FC. Det nya kontraktet gäller över tre år.

25-åringen gjorde debut i allsvenskan i AIK som 17-åring 2002. Efter tre år i finländska FC Inter återvände han 2008 till Sverige och AIK:s samarbetsklubb FC Väsby. 2009 var han åter i AIK och var med om att vinna SM-guld. Kayongo-Mutumba fick endast göra tre inhopp i Videotons A-lag i höstas.

Det är lätt att man kommer upp i nivåer man inte klarar av men jag tycker klart och tydligt att Mutumba hör hemma i AIK. Han sticker verkligen ut där! Han är också tydligen väldigt glad att vara tillbaka också så det är ju ett plus! En fotbollsspelare skall trivas i sin klubb. Kanske varv detta det gick som det gjorde i Videoton?

Aja! Välkommen tillbaka Martin! :thumbup:

Allergisk mot äpplen?

JAG ÄLSKAR JU ÄPPLEN!? :S

Saken är den att igår så köpte jag världens godaste äpplen och två slank ner, ett före och ett efter promenaden! Dock efteråt så PANG blev jag jätteröd runt munnen och efter ett litet prat med mamma så var det "Ät INTE de igen!" Prova med en klyfta kanske eller en äppelpaj innan? Joho då! jag tål VISST äpplen! i alla fall de här äpplena! :blush:

Jaja nu är det morgon i alla fall och jag har betalat räkningar och pratat med Barnmorskan. Jag frågade om det är möjligt att det kan synas nu för de jag har träffat tycker verkligen att de gör det och JAG tycker det också! Simon har inte en aning men häromdagen var hans kommentar:

"Åh vad skönt, jag trodde bara att du hade blivit tjock!" :bigeyes: Say what??
Men hon sa att det var ytterst troligt att det syndes nu, hon sa att jag hade så pass platt mage och att jag tränat tillräckligt innan för att det självklart skulle synas nu! Hon sa att vissa kanske det syns redan i vecka 6 för! Puh! In your face Simon! jag är INTE fet!

Inte okej! Därför blir det frukost nu och ett träningspass efteråt! Lite övningar som jag hoppas på! Ben och sånt.. en promenix med Ville och så!
Ska vika tvätt och kolla om det finns mer tvätttid! Eller så väntar jag tills Simon kommer hem! Yeye! I morgon är jag i minst vecka 10 så 2 veckor kvar! Heja Heja Heja!

CIAO!

Bra musik idag!



9 + 5

Jo men nu går det väl i alla fall lite fortare!
Bättre än när jag var i vecka 5-6! usch, kul att veta att det är hela 6 veckor kvar till trygghet! Nej nej, nu är det snart 2 veckor bara och 8/3 är det dags för ultraljud FINALLY!

Dock kommer de hemska tankarna nu, mår han/hon bra där inne? Är det något fel på mig kanske som jag inte vet om? Tänk så måste vi göra något knas?

Saken är det att jag har varit väldigt nere för jag är inte van att vara hemma så här mycket! Det känns jättetråkigt för jag är ledsen hela tiden i princip! I förrigår kom en vän på besök och det var första gången på väldigt länge så Sara Sundberg räddade min dag verkligen! I needed it more than ever!.
För första gången idag så känner jag mig pigg och musik får mig verkligen på bättre humör! Nu sitter jag och tar en paus med städandet och lyssnar på Follow Me med Uncle cracker! Jag längtar tills jag kan publicera bloggen lite mer. Just nu skriver jag för min egen skull för att få skriva av tankarna! Det känns lite skoj och veta att det är typ bara Simon som går in och kikar på denna och tar reda på lite mer om hur jag är när han kommer hem.

DVS: Ledsen/gråtande? Glad och desperat för att hitta på något? Lite småsugen på honom kanske? ;) Trött och vill sova? inte hungrig på något för att jag mår illa? Ja det är väldigt omväxlande för honom kan man säga! Men han kan se det positivt att få en överraskning när han kommer hem? Kanske inte alltid en bra sådan men!
För första gången idag i alla fall så känns det som att vädret är okej trots att det snöar lite! Känns bra! :)

Nu ska jag skriva min lilla checking-list här så att jag har koll på vad jag skall göra idag!

Bädda och städa sovrummet [x]
Damsuga [x]
Diska [x]
Tvätta [ ] (Tid 15:00 - 19:00)
Små jogga till Polisen & hämta pass [ ] (Efter fikat! Öppet till 18:00 idag!)
Fika med Susanne klockan 14:00 :) [ ]
Promenad med Ville [x]
Handla - Glödlampor, värmeljus, hushållspapper. [ ]
Eget litet fyspass [ ]
Duscha & fixa i ordning mig [x]

Det får räcka för jag blir irriterad när jag ser hur mycket jag SKA göra och hur lite jag HAR gjort trots att det känns som jag hållit på 4-ever! ;)

Ingen Premier League ikväll dock! Lördag och Söndag (Söndag Liverpool)
Time to do things! Ciao!

P.S Love you Simon! :) :love:


Rosa bandet

<script type="text/javascript" src="http://kampanj.cancerfonden.se/blog_badge/js/badge.pack.js"></script>
Klistra in denna kod längst ner i din kodmall efter </body>

OBS! Prova först efter första <body> i din kodmall efter </head>

Jag.

Det är svårt att vara den man är när den man är är någon man inte vill vara.
Sen en tid tillbaka har jag varit trött
Försökt att vara allt på samma gång
Så mycket man kan göra och borde och vill
Mitt i allt så ska man räcka till 

Sen en tid tillbaka har jag varit tom
Och försökt att hitta spår som leder rätt
Ja det finns så mycket måsten att vara bra på det man kan
Och mitt i allt så ska man vara sann

Jag har ändrat i mitt rum, köpt nya möbler
Och samlat damm på min gitarr
För allting jag skriver blir ändå för kort
Och allt som är bra med mig har jag förmågan att glömma bort

Sen en tid tillbaka har jag varit tyst
Och försökt att känna efter hur det känns
Ja man gör som alla andra och försöker att bli van
Men jag har tröttnat på att vara likadan

Sen en tid tillbaka har jag känt mig svag
Och försökt att vara nån till lags
Ja man kämpar för en plats som passar både här och där
Och snart har man glömt vem man är 

Och jag har ändrat i mitt rum, köpt nya möbler
Och samlat damm på min gitarr
För allting jag skriver det blir ändå för kort
Och allt som är bra med mig har jag förmågan att glömma bort

Sen en tid tillbaka har jag tänkt såhär
Och insett att jag måste börja om
Ja jag har kämpat för en plats som passar både här och där
Men snart ska jag hitta den jag är

Jag har ändrat i mitt rum, köpt nya kläder
Och samlat damm på min gitarr
Men i vad jag än tar på mig känner jag mig alltför kort
Och allt som är bra med mig har jag förmågan att glömma bort

Ja jag har ändrat i mitt rum, köpt nya möbler
Och samlat damm på min gitarr
För allting jag skriver det blir ändå för kort
Och allt som är bra med mig har jag förmågan att glömma bort
Har jag förmågan att glömma bort
:(

:)

Växtvärk?!

Då ligger jag hemma efter en lång natts sömn! Vaknade kanske vid 12:30 och skulle ringa älskling! Då fick man prata med storebror istället så ringde Simon kanske 45 minuter sent men så kan det gå ibland! Just nu så ligger jag i soffan men riktig växtvärk och jag läste nyss på ett forum där en tjej var i samma vecka som jag 7 + 2 och hon hade ont i magen 24/7. Det har ju dock inte jag men fortfarande så har jag ont då och då och då känns det verkligen som mensvärk vilket gör mig orolig. Jag vill inte att det skall vara något farligt och de säger att allt är som det ska så länge man inte blöder och då kan man ändå blöda i början men jag gör ju inte det men TÄNK OM jag SKULLE börja blöda???? :O Det är ju det man är orolig för! Kollar i princip hela tiden så att allt står rätt till där nere och man känner sig väldigt dum men så kan det vara... att vara gravid! Klart att man finner det jobbigt men första tiden men det värsta är att det går så otroligt segt! Jättedrygt verkligen och jag önskar att det var i mitten på februari i alla fall och att jag var i vecka 9! Därefter oroar man sig inte mer och tiden går fort som ögat! Jag ogillar verkligen att ta prover och vecka 12 så ska vi kolla upp allt! Jag kan inte säga att jag är perfekt och jag gillar att googla på internet och finner det oroligt när man hittar massa knas!
TIPS: Googla inte!!! Du finner alla symptom på dig själv och det är inte bra! Onödig oro och jag känner att jag är bara glad så länge jag är frisk och bebisen är det! Längtar till ultraljudet vecka 12!

Vecka 8 i morgon!

I morgon kliver jag in i min åttonde vecka av graviditeten och jag kan säga att tack vare POSTAFEN så mår jag mycket mycket mycket bättre! Denna tablett tar man som gravid av kraftigt illamående som jag verkligen har drabbats av då jag är SÅ illamående att jag inte finner någon mat god! Detta går inte ihop så klart då jag har stor aptit och inget matintag! Det blir helfel i kroppen och igår kunde jag inte ens stå och laga mat, jag fick som en black out och det började blinka framför ögonen på mig. Kallsvettig och helt borta la jag mig ner i sängen och lugnade mig. Simon tog över så snällt och förstod hur jag mådde, om man inte har aptit när man är gravid så rekommenderar jag fruktsallader eller smothies! Dessa går alltid ner och det är mycket frukt i det där lilla glaset! Oftast väldigt gott också! Går inte att misslyckas. Jag har frysta hallon eller jordgubbar, banan, fil, mjölk och mosar med en stavmixer! Kanonish! Häromdagen gjorde jag en med bara banan och apelsin vilket blev supergott! Syrligt!
VECKA 8

Barnet

Embryot är ungefär lika stort som ett krusbär. Nu ser man tår och fingrar tydligare. Hjärt-konstruktionen är utvecklad. I ansiktet kan man se överläppen, nästippen och ögonlocken. Bröstkorgen växer och sträcker ut embryot. Man kan redan nu mäta viss aktivitet i hjärnan. Armbågarna och knälederna utvecklas och armarna blir längre. Längd huvud till stjärt 19 mm.

Mamma

Många gravida börjar känna avsmak för viss mat, tobak och alkohol. Håret kan kännas mer svårskött än vanligt. Vissa kvinnor upplever att de får tjockare och blankare hår under graviditeten. Ökade flytningar är vanligt. Det är helt normalt så länge det inte kliar eller gör ont. Det är inte ovanligt med blödningar tidigt i graviditeten trots normal utveckling av graviditeten. Om blödningen är riklig och smärtsam kan du kontakta din barnmorska eller Vårdguiden för rådgivning. Ibland kan det vara tecken på begynnande missfall. På grund av den förändrade hormonbalansen i din kropp kan du få akne. Dina kläder kan kännas trånga. Livmodern har vuxit från storleken på ett päron till en grapefrukt ungefär. Det kan kännas som mensvärk då den växer och tar plats.

Håret har jag inte märkt någon skillnad på än så det skall bli intressant, mitt är förjävligt att sköta nu så undrar om det är detta som blir nya Helvetet för mig då? ;) Flytningar får man mer, så är det bra... någon äcklig slempropp som skall skydda barnet längst in! Äckligt men väldigt sant! Missfall är väldigt olika som sagt och största fasan för en gravid i dessa veckor! Vecka 8 känns bra men det är inte trygghet än! Ohnej! Men nu skall jag inte gå hemma och grubbla på det i alla fall utan att försöka leva sitt liv och inte terrorisera barnmorskan om samma frågor om och om igen. Blir det så så blir det så och då är det bara kolla upp varför när det sker! THE END. Akne har jag inte märkt men jag har bra hy och har aldrig haft det så kanske skall bli premiär för detta också? När fan börjar det roliga med graviditeten??? Kläderna känns lite trånga över en lite svullen mage, ja... Coolt och det känns vill jag lova! Sammandragningar och mensvärk känns och det gör en självklart orolig! Kollar i trosorna hela tiden så det inte är blod så hjälp för det minsann!

Pappa/partner

Det kan kännas spännande att gå på första besöket hos barnmorskan. Där får ni information om vad som händer under graviditeten och vilka hållpunkter ni kan ha på vägen. Läkarbesök, ultraljud, föräldragrupper, eventuella andningskurser, och föreläsningar på förlossningskliniker med mera. Barnmorskan ställer frågor för att få relevant information om er som kan påverka graviditeten. Vid besöket får ni också möjlighet att ställa frågor. Och tveka inte att som partner och/eller blivande pappa fråga om allt du undrar över.

Första besöket är redan gjort och Simon kunde inte komma då det blev så kort varsel då jag blev så nojig, han hade praktik och då blev det inte möjligt för honom att följa med men han läser baby boken och på internet ändå så Good 4 him :) Vecka 10 i år, inte när jag är i vecka 10 men då ska vi och göra första ultraljudet! SPÄNNANDE och hoppas att vi når dit! Guud så man längtar och man vill ju verkligen höra hjärtljud, tänk så är det tyst? :O :( HJÄÄÄLP! Ajaa... lugn och fin! Bara att låta tiden avgöra!


Yeye! Postafen skall man ta var 12:e timma och bieffekterna är trötthet och dåsighet, då man redan är trött som gravid så skall man inte tro att något är fel för att man är supertrött! Mycket av energin du har tas i från dig och det behövs! Postafen är en tablett egentligen mot åksjuka när man reser och den har garanterat effekt! Nu kan jag äta bättre och känna mig mer trygg med mitt illamående! Det är helt borta så gott som men finns kvar lite när jag är mätt! De kostar 39:- på apoteket för 10 tabletter! Jag kommer INTE överleva utan dem! PUH!
Dock provade jag dessa band kallade Sea band!
Denna skiten funkar inte ett smack! Det är som en kula som går in i handleden lite och ska ta bort illamående! Helfel och den hjälper inte ett skit, står att det ska hålla i fem år och det är antagligen för att sömmarna i det spricker då och inget annat! Nepps, de är dyra! 150 kr för 2 och de funkar inte alls!!
Ska försöka sova nu med snarkmoppen bredvid, kanske en smäll eller två ? ;) 
Kommer kanske börja ta bilder för att göra bloggen lite mer rolig så vi får väl se! 

CIAO!

Långa nätter

Då ligger lilla jag här helt vaken ensam, en hund som sitter på den sovande sambon och jäspar och tänker krypa till sängs! I morgon är det mycket på schemat från att inte ha gjort någonting om dagarna så att säga! På morgonen vid 8 tiden ska jag simma med Josefin och snacka strunt! Efter det bär det av till skolan för att försöka göra en knövlig uppgift samtidigt som jag har föreläsning! Blää för det men hoppas på att hinna klart!
Lilla Bella satte sig mitt framför datorn nu på min mage så jag kanske inte skriver alltför långt då jag inte ser tangentbordet! Jag ser fram emot att simma i morgon bitti! Det är nyttigt och jag gillar att det är så tidigt också. I helgen har det varit full rulle med vänner som varit på besök vilket självklart har varit trevligt men personligen tycker jag det är tråkigt när jag själv sitter som en zombie till slut och är helt borta för att jag är så trött!
Men men.. i morgon blir det simma och skola sen på kvällen om vi orkar tänkte jag att vi skulle gå på bio jag och min älskling! Trassel! Den tycks verka bra och jag gillar den sorts humor som är i den!

Trassel
8.3 med 16000 röster på IMDb

The magically long-haired Rapunzel has spent her entire life in a tower, but now that a runaway thief has stumbled upon her, she is about to discover the world for the first time, and who she really is.

Torsdag 6+4 (7)

Så här ser det ut i min mage just nu i vecka 7!
Jag räknar verkligen ner tills vecka 8 är här då den veckan är väldigt intensiv i utvecklingen. Fostret växer från 15mm till 30 vilket är dubbelt upp! Antar att det kommer kännas lite och jag hoppas att det går väl! Jag är fortfarande lika nojig och hormonerna spökar som bara tusan men det är rätt roligt i efterhand för man kan ha rätt kul åt dem!

Exempel: Igår så hade jag en vän här vid namn Sara Sundberg och vi kollade lite tv och sedan hängde hon med och handlade lite! Vi köpte mestadels onyttigt som godis och läsk samt lite tacos. Jag trodde vi hade tomater hemma men jag hade visst slängt dem så när jag kom hem satt Simon och studerade medan jag själv frågade honom om han ville gå i väg till ICA vilket är cirka 400 m bort kanske och jag hade precis varit där. Simon började mummla lite att han behövde göra det han sysslade med då han skjutit på det. Detta ledde till en diskussion och jag satte mig till slut i sängen och storgrät!

Simon sa då till mig att han skulle gå och att jag för tillfället satt och grät över tomater som jag ville ha i min tacos! True men jag har bara tomater och gurka typ i min tacos så det var därför! Så det så!! ;) Men han kom och lade sig och gav mig en puss i pannan så var allt bra sen :)

 

Det som händer just nu:

Babyn

Under vecka 7 växer bebisen med en otrolig hastighet. (?!) I början av veckan är bebisen 7-8 mm och i slutet har den nästan fördubblats i storlek och ökat till 9-15 mm! Fostret väger ungefär 1 gram.

Din bebis armar och ben är längre nu och har bildat leder. Händer och fötter kommer att bildas, och fingar och tår har redan börjat anläggas. Hjärtat är oproportionerligt stort och ser ut att sitta delvis utanför bebisens kropp, och har nu bildat en höger och en vänsterkammare. Hjärnan fortsätter att växa och luftrörskanalerna till lungorna är synliga. Ögonen börjar utveckla pigment, näsan mognar och början till ett ansikte kan urskiljas. Blindtarmen och mjälten är redan på plats tillsammans med de första anlagen till magsäcken.

Kommentar: Då går det undan nu alltså, nästa vecka likaså.. har känt en del växtvärk, känns som mensvärk men som sedan ger sig. Har man mensvärk hela tiden och små blödningar i samband med detta så ska man kontakta vården. Ta inte för givet att det är missfall då det kan vara lite av mensen som kommit och det är fullt normalt men det är viktigt att veta OM det är det eller något annat.

Jag

De flesta kvinnor vet i det här stadiet att de är gravida. Även om kroppen inte har förändrats så mycket ännu så kan man vara säker på att det kommer. Man kan ha gått upp något kilo i vikt, men det är inte ovanligt att förbli på samma vikt eller till och med gå ned något. Internt så tjocknar slemhinnorna i livmoderhalsen och en slempropp bildas som skyddar fostret mot omvärlden under graviditeten. Denna kommer att lösas upp och försvinna när det senare är dags för förlossning. (Euuw?)

Kommentar: Yes 4 gravtest positiva, mins bröst är dubbelt så stora och gör ont och det MÄRKS, har säkert gått upp ett eller två kilo... eller 5, det sista hade jag nog klarat mig utan att veta..

Om man blir sjuk

Även gravida kvinnor blir sjuka ibland, men det är viktigt att du inte tar någon medicin utan att konsultera din läkare först. Vissa läkemedel kan påverka fostrets utveckling negativt, eller rent av vara livshotande. Ta god hand om dig genom att äta näringsriktig mat, dricka mycket vatten, motionera lätt och se till att du vilar mycket.

(jag är bara sjuk på morgonen och det är allergin då jag inte tål kvalster som för övrigt finns överallt!)

tisdag 6+2

Kära nån säger jag bara!

Såhär risig har jag inte känt mig på flera år! Jag vet inte ens vad jag vill göra.. jag är liksom hemma själv hela dagarna och gör inget vettigt alls! Jag vet att jag vill se Trassel som jag har sett reklam för hur många gånger som helst men inte så mycket mer än så!

Dagens känslor då:
  • ILLAMÅENDE så att jag kan tro jag väntar tvillingar (inte för att jag vet om jag gör det men jag vet att illamående och trötthet fördubllas då)
  • Lite svag "mensvärk", den där molande växtvärken i livmodern.
  • Yr som allra mest på morgonen.
  • Trött i huvudet.
  • TRÖTT i hela kroppen.
  • Hungrig så fort jag ätit men ändå inte.

Alltså en hel del plust att jag känner mig förkyld och extra varm men graderna stiger när man är gravid så.
Jag har tänkt lite på framtiden och jag söker som sagt jobb för att jag har studieuppehåll. Jag är otroligt trött påallt pluggandet men igår så ringde jag i alla fall runt till mina arbetsgivare i mitticity. De på affection verkade verkligen intresserade vilket självkalart gjorde mig glad.

Att man är 20 år och gravid i 2a månaden kanske inte är något man skriver i ett CV men de har ingen rätt att påpeka det men de kan ju skylla på något annat som sagt. Det är diskriminering att göra så och jag kan inte heller stämma någon för det liksom så att dölja det så långt det går är bäst men fram mot sommaren blir det tufft.
Datumet är satt till 24 september ungefär så det kan väl bli lite problematiskt men bara jag visar vad jag går för på praktiken på vila så tror jag nog att det kan lösa sig i alla fall!
Jag tror att jag hellre vill jobba på affection i stan faktiskt, de var otroligt trevliga, fast hon på Vila är också det så det spelar ingen roll egentligen! Jag har en supertur om jag får jobb hos dem! Jag hoppas att jag får mammaledighet i tre månader bara och inte förlorar det men det blir lättare att få jobb efter om jag har bra referenser dock!

Nåväl.. hormonerna är på topp och nu kommer illamåendet igen så ska försöka att äta och sova lite innan jag städar .. Äta är prio ett i alla fall! Viktigt för blodsockret och fostret!

So far so good!
Ha det bra!

Kram Rebecca
vecka 7
RSS 2.0